dilluns, 29 d’octubre del 2012

I ara també el Rogaine del Vi

Ja era hora de tornar a tenir bones sensacions!
Així va acabar el mapa
Després del bon resultat de la setmana passada al raid de Guara, aquesta tocava el Rogaine del Vi. Un dels pocs rogaines que em faltava per córrer a Catalunya.
En aquesta ocasió vam formar equip amb l'Albert Vilana, un bon amic i un crack, amb qui ja fa temps que tinc ganes de córrer.
A part de la fera de company que em vaig buscar, hi havia un cartell de corredors que pronosticava que per guanyar s'hauria de córrer molt i no fallar.
No hi va haver dubte, vam escollir una estratègia d'anar a per totes les balises, arrencant forts i mantenint tant com podéssim. Pel final vam deixar un bucle de 4 30s i un 40 per fer només el que donés temps.
I la veritat és que no ens va anar gens malament, dos errors per esbardissar-nos massa per arribar a la 83 i sortir de la 81.
El podi
Al final i després d'arrossegar-me durant més de 4 hores (allò de les bones sensacions era mentida, de bones ni una... quina agonia per aguantar el ritme!) vam endur-nos la victòria deixant només 2 balises de 3 punts de les del final.
Això significa que vam aconseguir 233 punts dels 239 possibles, i sort em vam tenir perquè els 2ns en van fer 227 i els tercers 219.
Molt content per la cursa feta i per les 6 hores (que me'n van semblar 20) corrent al costat de l'Albert.


La setmana que ve Raid a Extremadura de Lliga Espanyola, això no pot parar!!!

dilluns, 22 d’octubre del 2012

Entrenant i competint per Guara

Dissabte passat se'ns va oferir d'anar a córrer el 3r Trofeu Peña Guara de Raids de Aventura, Campionat d'Aragó i Campionat d'Espanya de Policies i Bombers.


Ja que s'havia suspès el raid de Madrid de Lliga Espanyola, l'Equip CATRAID TRANGOWORLD C.O. BERGUEDÀ vam veure-hi una bona oportunitat per córrer uns quants corredors, així que vam formar part de quatre equips diferents.
Pujant de la Fuente del Támara
Ja que ni l'Aleix ni jo havíem de córrer a Madrid, ja feia dies que havíem decidit anar-hi, a més, optaríem al Campionat de Policies i Bombers.
Ja que m'havia de desplaçar, vaig aprofitar per visitar una mica la Sierra de Guara, amb el risc de fotre'm com un ànec cada dia però hi tenia ganes.
El dijous vaig aprofitar per fer una ruta en btt d'unes 3 hores, per la zona de Bierge, Morrano, el Castillo de Naya i la Fuente del Támara. No vaig voler aventurar-me a assolir gaire alçada perquè el temps pintava bastos. Tot i això ja en vaig tenir prou per descobrir els forts pendents i pistes pedregoses de la zona.
Pujant per La Costera des de Mascún
El divendres vaig arribar-me fins a Rodellar, com que no volia cansar-me massa vaig fer una excursioneta de 3h caminant per la fantàstica zona del Mascún. Llàstima de no ser escalador, allò és el paradís!!
Arribava el divendres a la tarda i, de moment, el temps aguantava... però era qüestió d'hores. Cap a les 7 de la tarda es va posar a ploure amb ganes i ja no va mig parar fins dissabte al matí.
Arribat el dia del raid ens vam trobar tots els corredors de l'equip, hi havia ganes però estàvem una mica a l'expectativa ja que l'organització es va veure obligada a fer diverses modificacions al recorregut a causa del mal temps.
Finalment el raid va quedar reduït a 40km de btt i 14 de trèkking, ja intuíem que seria molt explosiu el tema. I no ens vam equivocar, es dóna el tret de sortida i comencem ràpid però sense voler morir als primers quilòmetres. De seguida ens posem al capdavant de la cursa i ja no vam abandonar aquesta posició.
Final sota la pluja
La btt es va desenvolupar per la zona sud de l'embassament de Vadiello, en zones que haurien pogut ser molt ràpides però que el fang et feia anar clavat.
En poc menys de 3 hores ens plantem a la transició i iniciem el trèkking, portem bastant avantatge als perseguidors però no ens volem refiar.
En aquesta ocasió recorrem l'espectacular zona rocosa de l'oest de l'embassament, no ens encantem gaire i podem arribar abans que caigui un autèntic aiguat.
Arribem a meta en 5h53', molt contents de la cursa que hem fet i en primera posició absoluta i del Campionat de Policies i Bombers.
M'agradaria felicitar a l'organització per la seva gran capacitat d'adaptació i per aconseguir salvar el raid tot i les adversitats que es presentaven, així pel gran tracte rebut i l'impressionant sopar que ens van oferir. També a la resta de companys d'equip que tots ells van fer una gran cursa i, en general, a tots els equips que es van atrevir a aguantar el "xaparron".
Per la meva part molt content d'haver corregut amb l'Aleix, pel resultat i per l'estona viscuda.

dimecres, 17 d’octubre del 2012

3 Dies d'Orientació de Navarra

Una mostra del bosc
Després d'un estiu molt parat en quant a curses, tenia moltes ganes de tornar-m'ho a passar bé corrent. I la veritat, la cosa no podia anar millor.
Feia un munt de temps que no anava a cap cursa d'orientació, estava poc motivat per curses curtes i ho havia aparcat una mica.
Després d'un intent al Campionat de Catalunya d'ultrallarga, on vaig pillar bastant, a més a més de fotre'm un turmell enlaire, els companys del COB em van oferir la possibilitat d'anar a córrer els 3 dies de Navarra.
El dijous fèiem cap cap a la Sierra de Urbasa, en poc més de 5 hores ens hi presentem, ja de nit però no ens podem resistir a provar alguna de les balises del Model Event. És increïble! una megafageda en un indret súper pla i on hi havia uns blocs de pedra que no havia vist mai... quines ganes que arribi demà!
L'arbre més petit que hi havia




El divendres es lleva plovisquejant, fa una mica de fred però superable. El mapa és a escala 1:4.000, amb una equidistància de 2m i hi ha corbes de nivell auxiliars a 1m!!! Increïble. Agafo el mapa i em trobo amb un passadís de pedres que parteixen el mapa d'est a oest, quin cacau, fallo les dues primeres fites i m'ho agafo gairebé caminant. Sé que no puc fer un bon resultat, o sigui que l'objectiu és entendre-ho tot. Acabo la cursa molt lluny de les primeres posicions, però m'és igual, he gaudit com un nen dins d'aquest bosc de fades, a veure com anirà demà.
Mapa divendres: Mitja - Sprint
El dissabte el tema pinta diferent, per començar no plou, però fa fred. El mapa d'avui és a escala 1:10.000 i també hi ha laberints de pedres. Faig les primeres 4 balises a bon ritme, però a l'arribar a la 5 se'm presenta el primer laberint. A diferència d'ahir les pedres són megagrans, i has d'afinar molt per veure per quin passadís et fiques i per aconseguir trobar els passos bons per creuar els passadissos. Uns quants errors de 15-20 minuts i els primers a "Cuenca", en alguna altra cursa hauria plegat després d'un parell d'enganxades d'aquestes, però aquí no, m'ho estic passant de conya i és un repte el sol fet de trobar-te.
Mapa dissabte: Llarga
Diumenge ni carn ni peix, mapa a escala 1:7.500 i més de la meitat de la cursa entremig de les pedres, però quin munt de pedres que hi ha aquí!! M'enganxo a les dues primeres i decideixo caminar fins a la 10 i afinar tant com pugui. Tot i així encara faig errors, però estic meravellat.
Finalment s'acaba el cap de setmana, no sé en quina posició he quedat ni quant m'han tret els primers (tampoc entenc com poden córrer tant en una zona tant tècnica), però no m'importa, ho he passat genial en potser el millor i més difícil mapa on he corregut mai. A més a més ho he passat molt bé amb els amics amb qui he compartit aquest cap de setmana i ja tinc ganes de tornar-hi.
Mapa diumenge: Mitja
Aquesta setmana cap a la Sierra de Guara a córrer el Campionat d'Aragó de Raids i Campionat d'Espanya de Bombers i Policies.