divendres, 29 de març del 2013

AXP Caldes de Malavella, l'estrena

Enguany s'estrena una nova lliga de raids per terres gironines: el Campionat Aventura Xperience
Com que ja teníem ganes de raids, vam dir amb l'Albert d'anar a fer el primer d'aquest circuit i així començar a posar en marxa un molt interessant projecte en què m'han ofert formar part i que ens ha de dur a córrer uns quants raids importants durant aquesta temporada.
Així doncs que ens vam estrenar com a equip BIMBACHE GRIFONE, amb ganes de passar-ho bé i de començar a agafar rodatge com a equip, ja que encara falta pels compromisos importants de la temporada.
Foto: Adv feel
D'aquesta manera, l'Albert i jo ens vam plantar a Caldes amb ganes de fer una bona cursa, compenetrar-nos bé i anar-nos coneixent en cursa.

El raid es presentava "curtet" i bastant pla, pel que hauríem de córrer bastant. Constava de 6 seccions que podies fer en l'ordre que volguessis.
Nosaltres vam optar per les seccions més llargues de bon començament i així ja treure'ns-ho del damunt. Primer de tot un treking de 19km que vam poder fer amb poc més d'1h45', després una secció de patins de 9km i seguidament una combinada de btt, orientació específica i golf.
En unes 6 hores vam acabar aquestes tres seccions, ara només ens quedava una orientació urbana per la bonica població de Caldes de Malavella, una original secció de "Geocatching" (havíem de trobar les coordenades per arribar fins a uns punts de la població i, a partir de les pistes que trobàvem en aquests punts, havíem de trobar les coordenades del punt final) i, finalment una combinada d'orientació urbana, "espeleo" (seguir el riu termal que travessa Caldes per sota terra) i ràpel en una torre del poliesportiu.
Foto: Adv Feel
Al final vam aconseguir acabar tot el raid en unes 8h, avantatjant en 1 hora aproximadament el segon equip. Dos errors en les preguntes de l'orientació urbana, ens va descomptar 2 punts i no ens va permetre aconseguir la primera posició, havent de conformar-nos en la segona.
El resultat és el menys important d'aquesta prova ja que, com ja he dit, el més important era estrenar-nos com equip a anar-nos traient la son de les orelles.
M'agradaria destacar el treball de l'organització en preparar un raid tècnicament exigent a nivell d'orientació i que el va fer esdevenir bastant interessant.

dilluns, 25 de març del 2013

Btt-O a Cangas de Onís, la primera de l'any

Com ja us vaig informar, la setmana passada vaig estar per Astúries a la primera cursa de Lliga Espanyola de Btt-O a Astúries.
A més, la prova formava part del Campionat Ibèric, pel què també hi havia el bo i millor de Portugal.
Mapa mitja distància (davant)
El divendres a la nit vam arribar a Cangas amb la majoria de corredors catalans, vam instal·lar-nos al terra dur i hi vam muntar el nostre mini campament per passar-hi el cap de setmana de la manera més confortable possible, tot i la pluja que ens acompanyaria tots els dies i el fred que feia al terra dur.
El dissabte al matí vam anar a fer el "model event" per fer una primera presa de contacte amb el mapa i el terreny. I sort que ho vam fer, ja que els puntejats molt petits, tot i ser camins bastant amples i evidents, feia referència a camins que quedaven molt enfangats i que això els feia poc ciclables.
Mapa mitja-sprint (darrera)
A la tarda teníem la cursa de mitja distància. Inicialment havia de ser el Campionat d'Espanya Sprint però per normes del Campionat Ibèric es va obligar a l'organització a fer una cursa de mitja.
Això va esdevenir en què l'organització hagués d'ampliar el mapa per la zona dels voltants d'on volien fer l'sprint i els sortís un mapa bastant físic però poc exigent a nivell d'orientació. Després de sis balises per aquest "improvitzat" mapa, donaves la volta al mapa que portàvem i entraves a la zona de l'sprint, bastant més divertida per acabar de fer nou balises més.
En general la cursa em va anar bastant bé, només un greu error en què enlloc d'anar a la balisa 3 de l'sprint vaig anar a la 4 (obligant-me a anar cap a la 3 i tornar a la 4) em feia perdre 2,5'.
Mapa Llarga distància
Al final 5è a la general, a 5' del primer i 3r dels que puntuem per Lliga Espanyola  a 1' del primer.
La cursa de diumenge era la de llarga distància. Com en el dia anterior també era una cursa bastant física però la zona i els traçats la feien molt interessant per orientar.
En aquesta cursa no puc dir que fes cap error important però tot un seguit de petits errors em feien perdre bastant temps, per la qual cosa no estic massa content de la cursa que vaig realitzar.
El podi
Com el dissabte, vaig quedar 5è a la general a 12' del primer (però és que el Davide Machado és una bèstia) i 3r dels de Lliga Espanyola a 6' del primer, el Miguel Ángel Ramo.
A la classificació final (global dels dos dies) 4t a la general i 2n de Lliga Espanyola. 
El resultat i les sensacions no van ser els més desitjats per mi, però crec que estic en el bon camí per aconseguir-ho. A veure a la propera cursa a Osca el 6 i 7 d'abril.

divendres, 15 de març del 2013

Ara sí, comença la temporada

Després de no haver pogut anar a Equador i de la lesió al Campionat d'Europa de Rogaine, ara sí, puc dir que comença l'autèntica temporada per mi.
Per començar aquest cap de setmana vaig cap a Astúries a fer la primera prova de la Lliga Espanyola d'orientació en btt. Una lliga que es presenta molt competitiva i que som una bona colla els corredors que volem donar-ho tot per aconseguir classificar-nos pel mundial de l'agost a Estònia.
Tot i que aquests primers mesos estaré més centrat en l'orientació en btt no oblidaré els raids, anant-ne fent algun de més curt per entrenar però amb els objectius enfocats a l'estiu, on es presenten els reptes més importants: una copa d'Europa a França (Aveyronnaise), una copa del Món a Catalunya (Bimbache) i, si tot va bé, el Campionat del Món a Costa Rica.
A veure si les lesions em respecten i puc gaudir moltíssim de totes aquestes competicions, això sí, sense renunciar a donar-ho tot i anar a fer-hi bons resultats.