dimarts, 30 de setembre del 2014

Camp Cat Relleus'14. CAMPIONS DE CATALUNYA

El mapa amb la meva ruta
Diumenge passat els amics de la UPC van organitzar el Campionat de Catalunya de Relleus a Rasos de Peguera.
Finalment podíem repetir equip amb el Lleí i el Pau, amb qui ja havíem quedat Campions de Catalunya el 2011 a Vic.
La cursa va tenir lloc a Rasos de Peguera, en un bosc molt net però amb uns forts desnivells i uns traçats bastant llargs que feien que el component físic tingués una gran importància.
Aquesta vegada em va tocar fer la primera posta. Vaig sortir ràpid perquè s'estirés el grup fins el triangle de sortida i fos més difícil aguantar l'estela dels de davant. Tot i això vaig pujar massa per arribar a la fita 1 i vaig perdre alguns segons rectificant.
De mica en mica, però, em vaig anar trobant bé i recuperant sensacions i posicions. Vaig anar perdent alguns segons a les balises 5, 8, 10 i 11 però encara vaig poder passar en segona posició per la fita de l'espectador darrera d'un Tommi intractable que ens va fotre una pallissa de les bones.
Després de la balisa de l'espectador ens quedava un petit bucle de 10' en què encara vaig fallar un parell més de balises perdent 1,5' aprox. i permetent que el Narcís dels Aligots m'atrapés i arribés a passar el relleu just davant meu.
Després meu li tocava el torn al Lleí, que va fer bastant bona cursa recuperant dos minuts sobre el BO i deixant enrere als Aligots.
Finalment va córrer el Pau fent molt bona cursa però insuficient per recuperar tot el temps que havia perdut jo.
Al final 2s a 5' del BO que no puntuava pel Campionat de Catalunya ja que el mapa dels Rasos és propietat seva i hi havien organitzat curses (tot i que aquest no va ser el motiu de la seva victòria, sinó que van ser molt millors que nosaltres).
Així doncs per segona vegada el COB ens hem proclamat Campions de Catalunya de Relleus!
A nivell de COB també s'ha de destacar la segona posició en Homes Veterans i en Dones Master.
I felicitar a tots els COBs per la gran temporada i el gran ambient que vam fer durant els Campionat de Relleus demostrant, una vegada més, que som un dels millors clubs de Catalunya. Per mi el millor!
Gran COB

dimecres, 3 de setembre del 2014

WMTBOC 2014: Mundial de Btt-O a Polònia

Ja està, un dels objectius de la temporada ja ha finiquitat i l'he pogut gaudir al màxim. I és que durant la setmana passada es va disputar a Suprasl (Polònia) el Campionat del Món d'orientació en bici de muntanya (WMTBOC).
Aquesta és la competició més important de l'any pel que fa a la btt-O i hi ha els millors corredors del Món.
En aquesta ocasió em vaig poder classificar i anar a comprovar quin peu calcen els cracks. L'experiència va ser d'allò més interessant: terrenys brutals (tècnics i divertits), una organització formidable i l'espectacle de veure in situ com hi van els millors.
Pel que fa a les curses no em puc queixar, tot i no arribar en el meu millor moment de forma vaig poder fer uns "bons" resultats dins les meves possibilitats. La principal novetat que vaig trobar respecte les curses que fem aquí és que allà estava permès fer camps a través per qualsevol lloc. Això feia que hagués de canviar el xip i sempre tenir present l'opció de retallar pel mig del bosc, per terreny més o menys ciclable i/o penetrable que et feia valorar si sortia més a compte retallar o no.
Mapa Sprint
La primera de les curses va ser en la modalitat sprint, una cursa molt ràpida i amb dues zones molt diferenciades. Una zona de parc urbà, en què es podia anar al 100% de velocitat per fora de camí i una zona de bosc amb una bona xarxa de camins. En aquesta segona part traçar camp a través sortia més o menys a compte i calia valorar-ho bé.
La cursa la vaig fer bastant neta en general, excepte la balisa 3 en què no vaig veure l'opció de ruta més bona, un tram de desconcentració entre la 7 i la 10 i una mala elecció de ruta de camí a la 16. Aquests errors em van fer perdre uns 5'. Finalment 29' de cursa, a uns 9' del guanyador.
La segona cursa era la de mitja distància. Per mi potser la cursa més important, ja que una bona cursa aquí em podria classificar per la final A de la llarga distància.
Per la final A de llarga hi havia 60 places. Les 30 primeres ja estaven assignades pels 30 millors corredors del rànquing anual de la Copa del Món. Les 30 restants sortirien 10 de la cursa sprint i 20 de la mitja distància.
 Així doncs havia d'estar molt concentrat durant tota la cursa i anar ben ràpid per poder-me ficar entre els 50 primers.
Mapa Mitja
La cursa en general em va anar bastant bé, només petits errors d'elecció de ruta i una zona d'errors entre la 20 i la 25 a causa de la difícil lectura per acumulació de balises i el cansament. La resta de temps perdut va ser per velocitat. M'era impossible anar més ràpid del que anava.
Al final 1h06', 43a posició i via lliure per la final A.
Després d'un dia de descans en què vam aprofitar per entrenar en el Model Event, tocava la cursa llarga. A priori era la meva bona, però a l'hora de la veritat no va ser així. Molts errors durant la primera meitat de la cursa per no estar suficientment concentrat i no entrar en el mapa em va sentenciar. La segona meitat de cursa molt millor, sense errors però perdent molt temps per velocitat.
Així doncs un final agredolç, descontent d'una part però bastant content de la segona. Al final 2h20', a mitja hora del guanyador.
Mapa llarga distància
L'últim dia tocava la cursa més espectacular: els relleus.
Equips de 3 corredors, sortida en massa, un corredor fa el seu recorregut i al finalitzar li passa el relleu al segon corredor de l'equip que farà la seva cursa abans de passar el relleu al tercer component que serà el que donarà el temps final a l'equip.
Tot i ser sortida en massa, cap corredor farà íntegrament el mateix recorregut que un altre, ja que hi ha trams amb balises diferents. Així doncs no et pots refiar de ningú.
Una altra de les característiques és que cada corredor passa dues vegades per una balisa de l'espectador, comuna per tots els corredors i en què el públic i companys d'equip poden veure com s'està desenvolupant la cursa.
Mapa Relleus
A mi em va tocar fer el segon relleu amb un equip completat pel David Toll i l'Ángel García. La meva cursa no va ser suficientment bona ja que vaig perdre temps en 3 balises i em vaig quedar sense opcions de millorar la bona posició aconseguida per l'Ángel.
Al final 14a posició. Potser hauríem pogut aspirar a més però ens mantenim dins el nivell dels anys anteriors.
El resum del Campionat és bastant bo. Vaig poder gaudir d'una magnífica experiència i d'uns terrenys i traçats espectaculars. A més a més, em vaig poder enfrontar als millors del món i comprovar on està situat el meu nivell.
Ara tinc una gran motivació per continuar entrenant dur per poder-hi tornar l'any vinent i, en cas que així sigui, poder fer un molt millor paper.