dimarts, 25 de gener del 2011

Rogaine 24h L'Espluga Calba

Ja l'hem superat!!! Finalment vam enfrontar-nos al Rogaine de 24h de L'Espluga Calba, organitzat pel Club d'Orientació Xinoxano i per The Wild Boar el cap de setmana 22 i 23 de gener.

Ja feia temps que en parlàvem i era un bon repte per començar a posar en funcionament el nou equip de raids, en principi també hi havia de participar el Toni, però per un imprevist d'última hora ens vam quedar només el Xavi i jo a la línia de sortida.

Tècnicament la cursa va començar el dijous a la tarda quan ens vam trucar amb el Xavi i vam començar a parlar de l'estratègia: què portem per menjar? a la tele diuen que farà molt fred, quina roba? hi haurà temps de fer-les totes?... i així un munt de preguntes que ens vam anar plantejant i nosaltres, com sempre, de dret: "unes malles, una tèrmica i una armilla", "piles de recanvi, quatre entrepans i un gorro... potser amb un buff ja n'hi haurà prou", "calen guants? amb uns de seda ja farem...", "si deixem el sac de dormir al half house tindrem temptacions"; jeje, si ho sé m'emporto un plumó, un gorro més gruixut i uns guants d'esquiar, però bé, així havíem de córrer més.

Ens presentem a L'Espluga Calba amb el Mas, el Jaume i el Lleí, la temperatura més alta que havia marcat el cotxe des de Casserres era -3,5ºC. Ja hi érem i no hi havia marxa enrere.Quan arribem hi ha equips de tot arreu França, Rússia, Holanda, Ucraïna, País Basc, Navarra, Barco de Ávila, Catalunya, etc.

Ens trobem amb el Xavi i comencem a preparar les motxilles, la bossa pel half house i anem a recollir el mapa 1h15' abans de la sortida. Noves preguntes: les podrem fer totes? quantes vegades passem pel house, 1, 2, 0? Una altra vegada tirem pel dret: "marquem totes les balises i passem només una vegada pel house".

Ens marquem un ritme i ens sembla que un bon ritme seria 3 balises per hora de dia i 2 balises per hora de nit, així és possible fer les 63 balises del recorregut. Ens posem mans a l'obra i marquem un circuit que abasti totes les balises i ens posem unes hores de pas a les 18h (quan es farà fosc), a les 21h30' (hora de sopar) i a les 00h (meitat del temps disponible). A aquest ritme ens hauríem de plantar al house a les 4h de la matinada, prendre "algo" calent i torna-hi.
Xavi i David a l'arribada

A les 12 del migdia comença la cursa, 50 equips estem a la línia de sortida mentre els companys que faran la cursa curta (perquè 6h de cursa és una cursa curta, és clar) ens fan fotos, pensen "què pringats" i ens animen. Nosaltres els hi desitgem molta sort a ells també.

Amb les campanades de l'església comença la cursa i als 100m de la sortida ja agafem un camí diferent que la resta d'equips, comencem anant a buscar una fita de la zona del final per tenir un final de cursa més clar i directe. La jugada ens surt bé, ens hem quedat sols i podem fer la nostra cursa, sense la pressió d'altres equips i anant al nostre ritme.

Anem avançant quilòmetres i balises i tenim un moment de lucidesa: "si fem 3 fites per hora de dia x 10h de dia que disposem = 30 fites/dia + 2 fites/h x 14h de nit = 28 fites/nit; TOTAL = 58 fites!!! no podrem fer les 63, en podem descartar 5. Així que anem a lo fàcil: la 33 ens fa donar una volta tonta per només 3 punts i la 35 també. Ho sentim per elles però no ens veuran el pèl.

Anem progressant tal i com preveiem, però amb les modificacions, a les 18h ja estem a l'altra punta del mapa i se'ns fa fosc 4 balises més tard del què havíem programat, "de conya".

Les primeres balises de nit afluixem el ritme i anem a assegurar, sempre per camí, encara que voltem més. A la balisa de les 21:30 hi arribem una hora abans, tenim temps, trobem una casa i els veïns molt amablement ens ofereixen un te calent, se'ns posa molt bé, però quan sortim de casa... "fot un fred que pela!!" fins llavors no l'havíem pràcticament notat. 

Continuem endavant i a la fita de les 00 hi arribem a les 23h "què bé, arribarem al house una hora abans!", però els plans se'ns regiren una mica, quan només ens falten 3 balises pel house agafem un atac de fred i ens veiem obligats a anar cap al house el més ràpid possible. Així que hi arribem a la 1 i 20 però amb 3 balises menys. El lloc era perfecte: molt menjar, menjar calent, cafè, bona atenció, roba de recanvi... ens abriguem més i tornem a sortir a les 2h. Objectiu: anar a fer les 3 balises que ens hem deixat i a les 4 hem d'estar a la carretera asfaltada, així tornem a agafar el temps previst. Assolim l'objectiu puntuals al segon i comencem la segona part de la nostra ruta.

Ens quedem 8 hores de ruta i encara hem de descartar 3 balises com a mínim, així que fem un replantejament i abandonem un parell de 30s i un 40.

Elevation Profile
La nostra ruta: 113km i 2624m. des.+


Es fa de dia, volem augmentar el ritme però ens és impossible! Amb el fred de la nit les cames estan com adormides i no poden córrer ràpid! és de dia i encara anem a 2 balises per hora! hem de modificar la ruta i deixem un 50, un 60 i un 80 -"quin mal que em fa deixar aquest 80"-.

Ja s'acaba, 3 o 4 balises més i ja hi som, quan falten 3 balises comencem a trobar un munt d'equips (fins aleshores només n'havíem trobat algun puntualment).

Ens presentem a l'arribada amb 23h 47'38" i sense tenir la més remota idea de com ha anat el tema als altres equips. Anem a descarregar l'sportident i ens diuen que hem fet 328 punts de 363 possibles, però que pocs equips han arribat als 300.

Al final hem aconseguit la segona millor puntuació, darrera del Vidaraid que ens han tret 6 punts (ja deia que em feia molt mal deixar aquell 80!! jeje). A apart també vam aconseguir la primera posició en categoria Homes Sénior.



Podi categoria homes sénior
Per finalitzar l'article només felicitar a tots els corredors que van participar a aquesta cursa, ja que el menys important potser era el resultat, ja que la son i sobretot el fred, la feien molt dura, especialment a la resta dels corredors del COB (el Mas, el Jaume i el Lleí) que van fer un gran paper a la cursa de 24h i als que van anar a la cursa de 6h que també ho van fer molt bé (la Sara i el Vilaredes, el Pau, als dos Jesús, al Batriu i si hi havia algú més que m'hagi deixat). A aquest pas el COB deixarem empremta a l'orientació catalana.

També s'ha de felicitar a l'organització per tot l'esforç que hi han posat (fer 90km2 de mapa no és fàcil i col·locar-hi i teure-hi 63 balises + les balises de la cursa curta no es fa en 5 minuts), per la bona organització i tracte rebut en tot moment i pel nivell del house (hi havia de tot). L'únic pro que hi trobo és amb el terreny, una mica massa emboscat pel meu gust, però l'any que ve aniré amb armadura.

            Resultats Rogaine 24h                           Resultats Rogaine 6h




4 comentaris:

  1. Felicitats crack! Ja t'ho vaig dir un dia i t'ho torno a repetir: de gran vull ser com tu!

    Lleí

    ResponElimina
  2. Com diu el Lleí, de gran vull ser com vosaltres 2!! Enhorabona per acabar i aguantar el fred (no eren -10 sino -8... jeje) i a més fer-ho tant bé! També aprofito per felicitar als senglars berguedans (no tenen cap altre nom!) per lo animals que són: s'ho mengen tot! A més acabant al podi!!! Felicitats a tots els COB
    Jordi Vilaredes

    ResponElimina
  3. aquest proper cap de setmana hi ha un rogaining de 24 horas a Hong Kong, estic segura de que hi haura algun 80...

    http://www.ayp.org.hk/rogaine24/

    ResponElimina
  4. David felicitats, també pel Xavi...però per la propera us vull veure al darrera, ja saps que els de argentona us tenim ganes.
    Sebas

    ResponElimina