dimecres, 27 de juny del 2012

Pujades, trialeres i fagedes per La Nou de Berguedà

Avui us presento una ruta de 20,62km pels voltants de La Nou de Berguedà.
El recorregut comença amb una llarga, mantinguda i exigent pujada des de La Nou fins el Coll de La Plana i, després, fins el Cap de la Baga de Cabanelles. Aquí ja haurem superat 800m. de desnivell.
Vistes cap el Berguedà Nord Oest

Una opció molt divertida (i tècnica) que proposo és des del Coll de La Plana pujar fins el Sobrepuny, que ens oferirà unes espectaculars vistes, i tornar a fer el descens fins el Coll de La Plana.
Ja des de la Baga de Cabanelles, seguim la carena fins el Coll de la font del Tudor i agafem la primera trialera, per enmig d'una fageda espectacular i fins el Grapissot.
Seguim 100m el PR, saltem el filat elèctric i ens tirem per un corriol molt poc fresat, i  bastant dret seguint la carena. Al cap d'una mica ja es marca una mica més i arribem a una pista, que la seguirem cap a la dreta fins a La Font de les Travesses, un indret fantàstic. Per seguir aquest tram aconsello portar el mapa Alpina del Catllaràs i Picancel per poder seguir bé el camí ja que, com he dit abans, està poc marcat.
Font de les Travesses
Ara ja anirem avançant cap a Malanyeu, per la cara nord dels Cingles del Devesó i creuant aquests fins arribar al poble.
Ja al petit municipi, només ens queda arribar una altra vegada a la Nou.
No és un recorregut molt llarg però la forta pujada del començament i els diferents corriols que agafem fa que esdevingui bastant lenta de recórrer.
La duresa del recorregut es veu recompensat per la zona i per les vistes que ofereix.

Fitxa tècnica:
Distància: 20,62km
Desnivell +: 1.480m
Ruta circular, el punt de partida és el Santurari de Lurdes, just abans d'arribar a La Nou de Berguedà accedint des de la C-16.

Descarregar track


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada