dilluns, 14 de febrer de 2011

Ruta pel Cap de Creus

Ja feia un dies que amb l'Eva havíem parlat d'anar a fer una ruta a peu pel Cap de Creus. Com que no fa massa calor i a la muntanya tampoc hi ha neu per anar a fer fons, doncs era el cap de setmana ideal.
Vam trobar una ruta a la revista Trail: 40km i 1.200m desnivell positiu. Potser era una bona opció.
Vaig descarregar-me el track des de la web de la revista, però el format no m'era compatible amb el Garmin Forerunner, busco un programa per canviar el format i res... no funciona!! i ara què? és divendres a la tarda i no tenim la ruta. Penso una mica... regiro la casa ... i trobo uns mapes del Periódico dels anys 90, un dels quals era del Cap de Creus. 2 fotocòpies, hi pinto el recorregut a partir de la descripció de la revista i a veure què passa.
Preparem els estris i cap al Port de la Selva!.
St. Baldiri
Ens llevem a les 7 del matí i esmorzem bé, la jornada serà llarga.
Ens plantem al passeig marítim del Port de la Selva, el resseguim fins al final i ja hi trobem les marques del GR 11. Anem seguint la guia de la revista, el GR pintat en el mapa i més o menys ens n'anem sortint. Al cap d'una horeta ens plantem a St. Baldiri: un santuari bastant ben conservat i bastant impactant per la seva grandària dins d'un indret tant amagat. Continuem pel GR i ens trobem amb els primers caçadors. Més endavant la nostra ruta va per un altre lloc d'on indica el GR, nosaltres optem per seguir el GR fins arribar al Cap de Creus. Ens hi posem en poc més de 3h. i veiem que sort que hi anem ara, a l'estiu ha de ser insuportable (entre la calor i els turistes). Un plàtan i dues mandarines i tornem a reprendre la marxa. Ara deixem el GR per agafar el camí vell de Cadaqués. És un camí molt atractiu perquè està tot resseguit per treballats murs de pedra, ressegueix la costa sud del Cap de Creus i ens permet visitar alguna que altra cala.
La foto típica
Arribem a Cadaqués i aprofitem per menjar-nos l'arròs que arrossegàvem des de la sortida, això sí, darrera d'una casa i ben arraserats del vent.

Al Cap de Creus
Tornem a agafar el camí i ens dirigim cap el Puig dels Bufadors, seguint el GR92. Al cap de poca estona, però, un altre dubte: la revista ens diu que hem de seguir el GR (que dóna la volta a la muntanya) i hi ha un camí que la creua per dalt. Nosaltres decidim que, com que ja hi som, anirem per dalt. La pujada es fa llarga, però si no fos per la calitja valdria molt la pena per les grans vistes que s'intueixen des de dalt.
A partir d'aquí només toca baixar. Primer fins el Mas dels Bufadors -on ens tornem a trobar amb el GR- i després fins a la carretera del Port de La Selva fins a Cadaqués. En aquest punt val la pena seguir el GR, ja que ens estalviarem una bona volta per la pista forestal, que ara ja es comença a fer pesada.
Camí vell a Cadaqués
Un cop a la carretera, 1 km i arribem al cotxe.
La ruta esdevé més curta del previst: 32km (aprox) i 1.000m de desnivell positiu. En general ens ha agradat molt, però a l'estiu ha de ser bastant dura.
Nosaltres la vam completar en 8h, comptant descansos i àpats, pel que esdevé una bona caminada. Però també pot ser una molt bona ruta i zona per entrenar-hi a l'hivern, ja que el clima el vam trobar prou bo en aquesta època.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada