Raids d'Aventura

Zona de transició i assistència
Els raids d'aventura és un esport d'equip en què aquest ha de progressar unit durant tot el recorregut fins a l'arribada.
Aquest recorregut està dividit en seccions, en què els equips han de desplaçar-se a peu, en btt, en caiac, en patins en línia o en qualsevol altre mètode o mitjà que l'organització estipuli.
A part, també s'hi fan proves especials de cordes (ràpels, vies ferrades, barrancs...), d'habilitat (tir amb arc, slack line...), etc. que es combinen amb les proves de progressió.
La base del recorregut és l'orientació, pel què els equips han d'abastar-se només del mapa per anar pel camí òptim.
Una altra part fonamental per assolir els objectius en un raid d'aventura és la gestió de la son i la gana. Sobretot la gestió de la son és importantíssim en raids de més de 2 dies de durada, ja que fer una parada més d'hora o més tard i de més o menys durada pot repercutir millor o pitjor en l'estratègia final: evitar zones fosques (punts en què t'obliguen a parar-te sense aturar el crono), arribar a parades obligatòries a una hora determinada, etc.

Posant els caiacs a punt
La durada dels raids pot ser molt variable. Des de les 6 - 8h pel guanyador en raids més populars fins a 9 dies de cursa ininterrompuda.
Pel que fa al nombre de corredors per equip, aquest va des de 2 fins a 4. També hi ha diferents maneres de competir com a equip. Per exemple: 2 corredors sempre corren + 1 assistència, 2 corredors corren + 1 assistència i relleu (a cada secció es pot canviar un corredor per l'assistència, sempre descansa un), 4 corredors i assistència feta per l'organització, etc.
Tot i això, sempre hi ha categories menys exigents o populars amb distàncies i dificultats més assequibles per poder encabir-hi a tothom independentment del seu nivell.
Progressió en equip. Foto: R. Comino
El treball en equip és bàsic                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada