dimarts, 22 de març del 2011

Raid Girona sota la pluja

El passat 12 de març, com que amb el  raid a Espadán ens vam quedar amb el mono de raids, amb el Xavi vam dir d'anar a l'sprint raid de Girona, a la Vall del Llèmena.
De bon inici el raid es presentava bastant atractiu, tot i que sabíem que seria passat per aigua.
Cap a les 23h de divendres ens vam plantar al poliesportiu de St. Gregori (Gironès) per recollir els mapes, pintar-los i posar-ho tot a punt. El que ens fa més por és que se'ns faci malbé els mapes, ja que cada vegada que vulguem anar d'una balisa a una altra haurem de reconstruir un puzle, amb el perill que comporta realitzar aquest tràmit sota l'aigua.
Ens llevem a les 6 del matí, acabem de preparar-ho tot, entreguem una bossa amb menjar i roba de recanvi a l'organització (la trobarem a mig camí) i anem a un bar de caçadors a esmorzar.
Foto: R. Comino
A les 8 del matí ja estem sota l'arc de sortida amb la btt sota el cul i està plovent amb ganes des de vés a saber quina hora.
3, 2, 1, endavant... la cursa comença i els equips del país arrenquen a tot gas en direcció a la primera balisa. En cinc minuts ens hi plantem tots els equips i enfilem el camí cap a la segona quan... què passa? tots els equips van en sentit contrari al nostre. Què fem? els seguim o fem la nostra? Seguir-los comportaria treure els mapes de la funda estanca, reconstruir el puzle, repintar-los i possiblement perdre'ls. Així que ... fem la nostra: 3 quilòmetres de camí, després de les granges hi ha el nostre camí, però ... no hi ha camí! Surt un home de la granja i ens informa que, efectivament, el camí no existeix. Només tenim una opció: desplegar els mapes, reprogramar la ruta, mullar els mapes i tornar pel camí per on han marxat tots els equips.
En el nostre pas per la balisa 1, comprovem que hem perdut uns 40 minuts en la nostra excursió cap enlloc. Agafem el camí bo (aquesta vegada sí) i comencem una llarga pujada cap a l'ermita del Sant Grau.
Al coronar l'ermita, comencem a baixar en direcció St. Martí del Llèmena, on hi ha la transició, però... avui no és el nostre dia i una punxada ens fa tornar a parar el ritme.
Ara sí, a veure si se'ns ha acabat el mal inici i comencem a recuperar temps. En el tram que queda de bici podem atrapar alguns equips i arribem a la transició en 7a o 8a posició.
Ara tocarien 6km de patins, però ens veiem obligats a fer-la a peu per culpa de la pluja i després continuar amb 13km més de trèking, bastant divertit en l'orientació i amb un espectacular ràpel de 45m però que, en arribar nosaltres també s'ha tingut de suspendre a causa del vent.
Tornem a arribar a la transició de St. Martí del Llémena i ens muntem, una altra vegada, a les bicis per realitzar una secció de 35km, havent de creuar diverses rieres que, amb la pluja caiguda, ens cobrien fins més a munt de la cintura.
De mica en mica, anem recuperant posicions fins aconseguir entrar en places de podi.
Finalment arribem a St. Gregori i només ens falta 3 orientacions específiques: a peu, en bici i en patins. Amb tots els entreteniments que hem sofert i havent-hi una hora de tancament de meta a les 20h, només tenim temps de fer la secció a peu, és impossible que atrapem als dos equips de davant i és molt difícil que ens atrapin per darrera. Així doncs, ens conformem amb la tercera posició i, vist com ha anat, estem bastant contents.

Podi categoria èlit. Foto: R. Comino
Per acabar, només felicitar a l'organització per la feina feta i només esperar que l'any vinent puguin solucionar els problemes amb els mapes i que el temps els acompanyi, ja que vam estar corrent per una zona molt maca i va ser una llàstima no poder gaudir més del paisatge.

2 comentaris: