dilluns, 11 d’abril del 2011

Rogaine Collserola


Finalment s'ha acabat la setmana! Després d'estar uns quants dies tancat a casa malalt i lesionat del peu esquerre, vaig acumular un parell de setmanes de bon entrenament per posar-me a punt pel Campionat d'Espanya de Raids, que hi correrem aquest cap de setmana vinent.
Per finalitzar l'entrenament, què millor que disputar un competitiu, dur i calorós Rogaine a Collserola.
Triant la millor ruta
En principi hi havia de fer equip amb el Xavi Guiu, però l'alliberació d'obligacions del Lleí i del Xavi Rodríguez a última hora, ens va permetre fer dos equips.
L'opció escollida va ser fer els mateixos equips que vam córrer les 24h de l'Espluga Calva i poder comparar com funcionàvem en una distància més curta (6h).
Veient les llistes d'inscrits, el rogaine es presentava molt dur, i ja es preveia una bona lluita entre els equips Bertafocs (Pep Mayolas i Sebas Massagué), yaencotre.com - haglöffs (Ivan Artigas i Jaume Soler), Viles - Guiu team (Lleí Viles i Xavi Guiu) i Peña Guara - Hoko (Xavi Rodríguez i David Tarrés), a més d'altres equips que potser em descuido.
Cap a les 10 del matí ens plantàvem amb el Lleí, el Jordi Vilaredes i la Sara Prat (que competien en equip mixte) al Centre Esportiu Can Caralleu, a Barcelona, que seria el centre de competició. Recollíem els dorsals i ens anàvem a preparar i a hidratar abans d'emprendre la sortida.
Ja amb els equips al complet, entràvem cap a la zona de sortida per tal d'escoltar el briefing, recollir el mapa i establir la millor estratègia possible per aconseguir tants punts com ens sigui possible en 6 hores.
A 3/4 de 12 del migdia ens entreguen els mapes i comencem a dissenyar la ruta. Com sempre, la nostra primera estratègia és lligar totes les balises, de la manera que ens ofereixi recórrer menys distància i menys desnivell. Comencem a mirar el mapa i hi podíem distingir dues parts molt clares: cap a l'oest i cap a l'est. Ens n'adonem que cap a l'est hi ha molts més punts que a l'altre costat, pel que ens fa decidir per anar cap aquest costat.
Comencem a unir balises i comencem a veure un munt de passos obligatoris per creuar les moltes carreteres que es creuaven en els nostres recorreguts. Això ens va obligar a redissenyar els recorreguts.
A les 12 del migdia es dóna el tret de sortida de la cursa i ja ens trobem els Bertafocs, els Viles - Guiu i d'altres equips fent cap a la Ronda de Dalt per iniciar el recorregut per la balisa 63. Unes quantes cases noves, que no sortien en el mapa, ens obliguen a buscar passos alternatius per trobar un corriol que ens apropava la dita balisa.
Finalment trobem una zona de matolls que ens permeten ascendir camp a través i pinçar la primera balisa. Ja era hora, 23 minuts a fer una balisa i, per anar bé, hauríem de fer 5 balises per hora. "Fa una calor que espanta i ja anem molt retrassats!". A més, no sabem on són la resta d'equips, davant? darrera?
Anem cap a la segona balisa i, quan en sortim, ens trobem de cara els Hagloffs i els Viles - Guiu. És un bon senyal però, i els Bertafocs? Comencem a augmentar el ritme per intentar obrir forat amb els equips perseguidors que, de moment, fan una estratègia semblant a la nostra. A les balises on ens veiem obligats a fer culs de sac ens els trobem de cara i podem comprovar com els Viles - Guiu són els que ens vénen més a prop. Aprofitem una llarga baixada per pista forestal, precedida per una pujadeta bastant dreta, per poder guanyar una mica de temps. 
Anem avançant a bon ritme i sense cometre errors, fins que, al nostre pas per la balisa 55 ens trobem amb els Bertafocs que ens venen per darrera. Amb ells fem una bonica lluita durant 3 o 4 balises fins que els podem deixar enrere (ells s'entretenen una mica a redissenyar la segona part de la ruta).
Estem a punt d'arribar a l'equador del mapa i ens queda menys de 3 hores, això vol dir que no aconseguirem fer les 30 balises (pel camí ja havíem deixat un 30). Al voler canviar el recorregut, ens ho mirem malament i, amb les presses, optem per fer el bucle final al revés de com ho teníem previst. Aquest crec que va ser un error bastant important, ja que ens obligaria a pujar dues vegades a la mateixa carena i passar dues vegades per la balisa 33. Però bé, ara ja hi érem i havíem de continuar. Una mica desanimats, això sí, i , entre la set i el cansament, la ratllada encara es feia més manifesta.
Que si la 82 sí, la 82 no... la 73 sí però la 82 no... que si ni una ni l'altra... i la 52? arribarem a temps si l'anem a fer?... l'hem de fer per ous!!
Total, ni la 73 ni la 82, però la 52 sí, i sort, ja que estava situada en una font i a mi em va salvar.
Ens queden 15 minuts per tornar a la 33 i baixar a fondo fins a la meta. Pugem bastant ràpid i baixem encara més. Ja està, ja ho tenim, hem arribat i ens ha sobrat menys de 2 minuts.
Ens trobem amb els companys i comentem per sobre la jugada. Sembla ser que, tot i els nostres dubtes, la cosa ens ha anat bastant bé però - com sempre -: "i els Bertafocs?".
Passades les 6 de la tarda els veiem arribar, "han arribat tard!". Quants punts han fet?
Contents d'haver arribat
Passen a descarregar l'sportident i han aconseguit 4 punts més que nosaltres però, a l'arribar tard, n'han penalitzat 5. Això vol dir que els hem guanyat per només un punt.
Per la seva banda, els Viles - Guiu, han aconseguit una molt bona 3a posició i els Hagloffs en 4a.
En categoria mixta, el Vilaredes i la Sara van quedar segons, amb els mateixos punts que els primers i a només 2 segons de diferència.
A tots ells i a tota la resta d'equips, se'ls ha de felicitar, la cursa ha estat molt dura, hi havia bastant desnivell, feia molta calor i a la part oest no hi havia cap font ni avituallament.
Ja tinc ganes del proper rogaine que es farà a Osona el 28 de maig. Segur que ens trobem amb una cursa molt maca i amb una gran rivalitat entre uns quants amics.
De moment, però, intentarem recuperar les cames per marxar cap a Galícia i intentar fer un bon paper al Campionat d'Espanya de Raids.

2 comentaris:

  1. FELICITATS CRACK!!! VAU FER UNA GRAN CURSA!!! ENS VEIEM PER GALICIA...

    ResponElimina
  2. Gràcies i igualment. Quina calor que vam passar, va ser un bon entreno per Galícia. Cuida't.

    ResponElimina