dimarts, 11 d’octubre del 2011

Raid Valle de Lozoya, el meu últim de la temporada?

Ja el tenim, el que en principi ha de ser el meu últim raid de la temporada ja el tenim corregut i acabat amb molt bon gust de boca.
Després de les males sensacions al Raid de Conca, tenia ganes de fer un bon raid per acabar bé la temporada i, com que es va anul·lar el Raid del Garraf, l'objectiu era el Raid Valle de Lozoya (Madrid).
El cinquè raid de Lliga Espanyola en què hi participàvem l'equip Peña Guara - Hoko es va disputar el cap de setmana 8 i 9 d'octubre a Lozoya, al costat de l'embassament de La Pinilla, al sud de la Sierra de Guadarrama. En aquesta ocasió, havíem de córrer 3 corredors (el Xavi, el David Latre i jo) sense assistència, ja que totes les transicions es duien a terme a la plaça de l'ajuntament de Lozoya.
Després de més de 8 hores de viatge i d'una llarga i freda nit, ens disposàvem a engegar el raid el dissabte a les 10 del matí. Iniciàvem la cursa amb una secció a peu de 12km i 450m de desnivell positiu. Com sempre la sortida va ser bastant ràpida però degut, sobretot, als forts desnivells a la meitat de la secció, ens vam poder plantar a les primeres posicions. En menys d'1h30' arribàvem a la transició en primera posició seguits molt de prop pels Buff Thermocool i els Buff España.
Seguidament iniciàvem una exigent btt de 30km i 750m de desnivell positiu. La primera part de la secció era molt ràpida pel costat de l'embassament de la Pinilla, la seguia una part bastant dura amb fortes i llargues pujades i l'acabàvem amb un altre tram també bastant ràpid. En aquesta secció els Buff Thermocool van demostrar la seva superioritat sobre la bici i ens van avantatjar en 12'.
Després del caiac de diumenge
La següent secció era una combinada de cursa a peu, proves de cordes, caiac i stand paddle, amb un total de 12km. Una bona secció nostra i un error d'orientació dels líders ens permetia posar-nos una altra vegada al capdavant de la cursa.
Ara tocava patinar, 7km amb 450m positius i després a peu cap a l'estació d'esquí de fons de Navafría, ascens al Pico Nevero i retorn cap a Lozoya (14km, 700m D+ i 1150D-). Arribem primers amb els patins però els Buff ens atrapen durant el trekking i anem junts fins a meta.
Encara amb les últimes llums del dia arribàvem a l'última secció de dissabte. Una llarga btt de 45km i 1.200m de desnivell positiu. Una ràpida transició i les dures rampes de l'inici de la secció va permetre als Buff agafar-nos avantatge. A més a més, vam cometre un greu error en no veure clar agafar una via del tren per enllaçar dues balises i ens feia perdre molt de temps.

Al final -i després de més de 13 hores de cursa- arribàvem a meta en segona posició a 1h20' dels Buff thermocool i avantatjant els Keltoi (3rs) en més d'1h30'.
Ara ja podíem anar a sopar i a descansar bé per l'etapa de diumenge, en principi un tràmit.
A les 10:30 del matí de diumenge es duia a terme l'última etapa i secció del raid. Un caiac de 6km que no hauria de portar canvis significatius en les classificacions. Així que ens ho vam agafar amb ganes però sense estressar-nos més del compte per assolir-ho.
Així doncs, aconseguíem finalitzar el raid en 2a posició i, el que és més important, en primera dels equips que puntuem a la Lliga Espanyola.

Podi Categoria Èlit
Va ser un raid curtet però divertit i que ens va permetre assolir un bon resultat de cara a la Lliga Espanyola en què ens ho jugarem tot a Portugal el 22 i 23 d'octubre.
Ara ja podré descansar per uns quants dies i carregar les piles per la temporada que ve, que ha de ser més intensa i profitosa que aquesta (almenys igualar-ho).

1 comentari: