dilluns, 6 de maig del 2013

Btt-O Calatayud, per fi primer

Ara sí que sí, després de dues curses de Lliga Espanyola d'orientació de bici en què havia anat fallant en diferents aspectes, sembla ser que els entrenaments tècnics a casa han donat el seu fruit i he pogut fer un bon resultat.
La cursa es va disputar a Villalengua, a uns 30km de Calatayud. Com era d'esperar, la majoria dels rivals directes a la classificació final (només puntua el 60% de les curses i per aixo se'n poden descartar algunes) s'hi presentaven amb les intencions clares de fer-se en la victòria i distanciar-se en la classificació general.
Aquest any la cosa està molt divertida i emocionant, ja que som 6 corredors que estem anant a per totes i estem molt igualats, pel que un sol error et fa caure moltes posicions.
Mapa cursa llarga distància
La cursa de dissabte era la de llarga distància, i en modalitat score, és a dir, les balises es podien fer en l'ordre que volguéssis. En aquest tipus de curses, a part de no fallar orientant i escollint la ruta, també és importantíssim fer una bona estratègia per fer el recorregut més òptim per guanyar temps. Precisament és en aquest tipus de cursa on vaig fer el desastre a Osca i havia fet entrenaments específics per millorar-ho.
La primera decisió que vaig prendre va ser no pintar-me el recorregut en el mapa i jugar-m'ho tot a una carta en què faria un bon recorregut i sense deixar-me cap balisa.
La decisió va ser encertada i, tot i alguns moments de dubte per entrar en el mapa, a la meva balisa 6 ja vaig veure a un dels meus rivals directes a davant, ell sortia 3' davant meu, això volia dir que ja li havia recuperat els 3'.
Em vaig aparellar amb ell durant un parell de balises i finalment el vaig deixar enrere. Pel camí, però, vam creuar-nos amb dos més dels màxims favorits.... estaven fent el recorregut al revés que nosaltres!!!! qui s'endurà el gat a l'aigua?
Al final i després d'anar a fondo durant una bona estona, vaig aconseguir fer-me amb la victòria en 1h24' i una mitja de 19km/h amb temps corregut (sense parar el crono en les parades per balisar o mirar el mapa).
Mapa cursa mitja distància
El diumenge es llevava fred i plovisquejant, tocava la cursa de mitja distància. Aquí sí que no s'hi val a badar, un petit error es paga molt car. La cursa es presentava ràpida i molt plana, i els rivals sortirien a tot drap per recuperar-me els 3' que els hi portava d'avantatge.
Vaig començar sense forçar gaire, per entrar bé en el mapa i no fallar de bon inici, així fins la balisa 2, a partir d'aquí intentar anar a peu baix.
A la sortida de la balisa 8, però, em creuo amb el perseguidor que sortia 3' darrera meu: ostres, m'ha recuperat bastant temps! Afortunadament em centro en fer la meva cursa i no pensar-hi, surto de la zona més tècnica del recorregut i ara és hora de pedalar fort, aquí és la meva oportunitat per tornar a obrir espai. Continuo tota la cursa sense un sol error i em planto a meta en 1h04' i una mitja de 21. 
La cosa va sortir bé i vaig poder tornar a fer-me amb la victòria.
Estic molt content pel resultat i de veure com els esforços tenen la seva recompensa. A veure si de cara el Campionat d'Espanya en què hi tornarà a haver tot el ferro puc rematar-ho!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada