dimecres, 17 d’abril del 2013

Raid Tamarite, un bon començament

Finalment ha començat la temporada de raids i ara sí que podem dir que ens hem estrenat oficialment com a equip.
Enguany correré amb l'equip Bimbache Grifone en un projecte esportiu molt interessant, a nivell de casa nostra i internacionalment.
L'estrena en competició oficial va ser dissabte passat a Tamarite, en aquesta ocasió ens tocava anar-hi al Dani Terrisse i a mi. Fins ara no havíem corregut mai junts i l'objectiu principal era passar-nos-ho molt bé i si es podia aconseguir un bon resultat millor.
Tot i no ser un gran nombre d'equips, el podi es feia pagar car, amb els Trango, els Hagglofs i el Back In Track per allà. A més, amb el lliurament dels mapes la nit anterior, es podia veure que no era molt difícil a nivell d'orientació, tampoc hi havia desnivells massa importants i hi havia moltes seccions i de no massa durada, així que tocaria córrer MOLT.
La sortida en categoria èlit es feia equip per equip en un minut de diferència, i consistiria en un trèkking d'uns 2km des de Grado fins a l'embassament del mateix nom.
Nosaltres ens va tocar sortir 3rs, vam voler començar a ritme però les meves cames estaven glaçades i no anaven tant ràpid com voldria, però ja s'escalfarien, pintava un dia molt calorós.
De seguida vam arribar al caiac per fer-hi 6km, vam fer una bona secció, agafant una molt bona cadència de palada i aconseguint obrir una mica de forat amb la resta d'equips.
El podi, hi falta el Dani
Sortint de l'aigua tocava tornar a córrer, 21km per pista bona i sense massa desnivells, a diferència del matí, aquí sí que vam poder agafar el "ritmillu" i anar-nos menjant els quilòmetres amb facilitat, una escalada al mig i 4km més completament plans fins a la transició a la btt.
Aquesta primera bici era un tràmit de 2,5km per asfalt, pel que ni tan sols ens vam posar les cales als peu per no perdre temps ja que seguidament teníem una orientació urbana i els patins. La urbana un altre tràmit, els patins 5km, bastant plans i amb bon asfalt on vam tornar a agafar un molt bon ritme i els vam enllestir ràpid.
Ara la secció més llarga del raid, una btt de 30 km i amb el Sol que començava a apretar de valent, volíem continuar anant ràpid però a mi ja no em quedava "xispa", o sigui que anar-me menjant les pujades a "ritmillu" i rodant ràpid els plans.
Finalment arribàvem a una altra orientació a peu amb ortofotomapa que ens va despistar una mica pel canvi d'escala de la bici a allà però que vam poder enllestir ràpid.
Ara només tocava una altra bici de 12km amb una trialera final bastant tècnica i xula que ens va fer gaudir de valent.
Així doncs, vam poder completar el recorregut en 6,5h, una mica més ràpid de la previsió de l'organització i, això sí, ens ho vam passar de conya.
Els segons classificats van ser els hagloffs i tercers els Trango.
Després de la cursa vam poder passar una molt bona estona amb els amics de la resta d'equips amb qui feia molt que no ens trobàvem i vam xal·lar de veritat, llàstima que el Dani no es pogués quedar fins el final.
Ara ja ha començat la temporada de debò i això ja no pot parar! jeje.
De moment la setmana vinent una altra btt-O a Saragossa, ah! i l'entrenament de raids per qui vulgui iniciar-se en orientació, cordes i caiac, el dia 20 a l'embassament de La Baells!!! 
Podeu trobar info a: catraidbergueda.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada