diumenge, 3 d’abril del 2011

Primera orientació de l'any: Parc del Cretaci.



La setmana passada vam estrenar la Copa Catalana de Curses d'Orientació a peu d'enguany. La competició es va dur a terme al Parc del Cretaci, a la Figuerola d'Orcau (entre Tremp i Isona), en un mapa que ni jo ni els altres corredors del COB no hi havíem corregut mai.
Sopar d'alguns COBs i Farras
Un total de 22 corredors del COB ens hi vam plantar, uns quants ja el dissabte al vespre, on vam aprofitar per fer un sopar de germanor, fent petar la xerrada i explicar-nos la vida entre una colla d'amics que feia dies que no ens veiem. Una cosa que algunes persones no poden fer perquè són uns rancis i amargats (els que estàveu al sopar ja sabeu per qui va).
Abans de les 10 del matí es donava la sortida a les categories universitàries que disputaven el seu Campionat de Catalunya i, a partir de les 10, es començaven a donar les sortides a la resta de corredors.
Cap a dos quarts d'onze anàvem amb l'Eva cap a la zona de sortida (l'Eva estrenava categoria i disputava la seva tercera cursa d'orientació), vam comentar quatre detalls i es va preparar per sortir.
A les onze en punt em tocava sortir a mi, tenia bastant pressió (per què negar-ho), el Xic sortia sis minuts davant meu i el Lleí sis minuts darrera. Per sort (o per mala sort) havia estat 12 dies malalt i arrossegava un principi de tendinitis al tibial anterior de la cama esquerra, cosa que em feia disminuir la pressió, ja que no podria córrer tant com voldria, m'hauria de centrar més en el mapa i em costaria molt poder seguir els altres dos.
Em donen el mapa i començo a córrer cap el triangle, vaig mirant el mapa i em sembla que estic a l'Espluga Calva: el mapa és groc!! està ple de camps separats entre si per zones boscoses, "tocarà córrer molt!".
El mapa
La zona rocosa de la primera fita es localitza des d'un bon tros lluny, pel que em costa poc arribar-hi, tot i que perdo una mica de temps per trobar la fita.
A partir d'aquí, però, començo a enllaçar les fites bastant ràpid i em situo en segona posició. A la fita 8 ja veig al Xic i aprofito la tirada llarga entre les fites 9 i 10 per passar-lo.
Fins aquí la meva bona cursa, sortint de la 10 em fixo en unes granges per atacar la fita 11, però són unes altres granges, "estic gairebé a la 12", llàstima, he de retrocedir i perdo uns tres minuts. Torno cap a la 12, em   costa bastant trobar-la i veig passar el Xic que ja l'ha trobat. La clico i me'n vaig cap a la 13, quan hi arribo veig arribar el Lleí i fem junts la 14, on agafem camins diferents per continuar.
Aquesta segona part del mapa és una mica més tècnica, almenys aquesta és la meva sensació i vaig poc àgil en trobar les fites. Aprofito una altra tirada llarga per assegurar el tiro, agafo una pista forestal que fa una mica més de volta però que em permet córrer bastant ràpid fins la fita 17, on hi trobo el Lleí i el Xic, els he pogut recuperar dos minuts.
Lluita sin cuartel, estem tres COBs junts i tots volem guanyar. Tot i això, em torno a quedar sol fins abans de la fita 24, on hi torno a trobar el Xic (el Lleí ens ha deixat) i, per què enganyar-nos, m'aprofito una mica d'ell per trobar les 24 i la 26.
Finalment acabem la cursa, 8a posició i un temps d'1h 29' 18". En general bones sensacions i m'he trobat més  bé del que pensava, però he trobat a faltar agilitat amb el mapa, de mica en mica espero tornar a agafar nivell.
Per una altra banda, l'Eva va fer una cursa inversa a la meva: va començar molt malament, segurament a causa dels nervis, però, a partir de la fita 8, va començar a fer-ho molt bé i va fer bastants bons parcials.
L'Eva i jo al final de la cursa
Per acabar només felicitar a la resta de corredors del COB que, en general, van fer una molt bona cursa tot i que molts d'ells estrenaven categoria. També destacar els podis obtinguts pel Lleí (3r Homes Èlit), la Laura Serra (3a Dones Universitàries A) i l'Anna Llorens (3a Dones 14).


La propera cursa de Copa Catalana serà al Catllaràs el proper 16 i 17 d'abril, que segurament no hi podré anar perquè coincideix amb el Campionat d'Espanya de Raids.
El dissabte 9 d'abril aniré a disputar el Rogaine de Collserola, fent parella amb el Xavi Guiu i el diumenge 10 hauria d'anar a una Copa Catalana de Btt-O a Navarcles, però que no hi podré anar per motius personals.

1 comentari:

  1. Ei, mica a mica tornaràs a agafar la finura, ja veuràs!! Sort que vas estar malalt (pels altres), que si nó... ;)

    Lleí

    ResponElimina