dilluns, 6 de maig de 2013

Raid del Montseny, això va agafant forma

Estem a la primavera i això és un no parar de curses, porto una bona temporada empalmant curses cada cap de setmana i les cames ja ho van notant.
Ara tocava el Raid del Montseny, no puntuava per cap copa oficial però sí que forma part d'un circuit molt interessant que han dissenyat els amics de Límit Zero.
Ja a l'inici sense perdre temps. Font: Raúl Comino
Aquest any estrenem equip i ho hem de córrer tot per fer un bon rodatge de l'equip abans no arribin les competicions més importants de la temporada. Així que sense mirar rivals ni classificacions ens agafem aquests raids per fer bons entrenaments d'equip i poder rodar a bon ritme i acabar contents del nostre rendiment.
El recorregut es presentava exigent, amb molt de desnivell i em feia bastant por la calor que poguéssim passar.
Així doncs, a les 7:30h del matí se'ns donava el tret de sortida amb una orientació urbana pels carrers de St. Celoni, en poc menys de mitja hora completàvem aquesta primera secció i enllaçàvem amb una curta btt que ens portaria fins a Campins. Aquí ja ens esperava una secció combinada de trèkking, tir amb arc i patins en què vam poder comprovar que els mapes no estaven massa bé i que ens ho hauríem de treballar a nivell d'orientació. El tram de patins, de tornada a Campins, era bastant agosarat per part dels organitzadors, sobretot per les fortes rampes de baixada en què més d'un vam anar per terra.

Afortunadament arribàvem de nou a Campins sense majors conseqüències i anàvem a afrontar el raid real. Primer amb una btt tant xula com exigent en què havíem de superar 700m de desnivell positiu en tan sols 10km en direcció al Montseny.
Deixàvem les bicis i ens endinsàvem en un dur trèkking de 22km i 1020m de desnivell positiu que ens faria descobrir alguns dels paratges més feréstecs del Massís del Montseny i ens exigiria bastant concentració a nivell d'orientació.
El podi, sense l'Albert. Font: AdvFeel
Finalment tornàvem a arribar a la transició amb prop d'una hora d'avantatge respecte els segons classificats.
Ara ja només ens faltava una btt de 30km amb 700m de desnivell positiu i 1.400 negatiu. Només un error important d'orientació ens feia perdre alguns minuts però el vam salvar prou bé. Una dura pujada fins a l'ermita de Sta. Susanna i ja baixada cap a St. Celoni per escalar en el rocòdrom del pavelló i arribada, una altra vegada, a les pistes d'atletisme que era el centre neuràlgic de la competició.
Ja per acabar una entretinguda secció de geocatching i fi del raid.
Al final poc més de 10h per completar els prop de 80km del raid i més de 3.000m de desnivell positiu. El millor, a part del recorregut i l'organització, la bona sintonia amb l'Albert i el bon ritme que vam poder imposar de bon principi, tot i que les meves cames no anaven ni a "tiros". Però bé, la setmana que ve no tinc cap cursa i les tornarem a posar a punt.
Això de l'equip Bimbache Grifone va agafant forma...


1 comentari:

  1. Molt bé animalooots!! Això pinta molt bé... Diversió asegurada!! Bona crònica Terri!!

    ResponElimina