dilluns, 10 de març de 2014

Portugal Orienteering Meeting.... brutal

Intermitja, mapa 1
Una altra de les bones! I és que continuem amb un inici de temporada oritentador amb curses de molta qualitat i nivell.
La setmana passada ens vam desplaçar fins a Gouveia (Portugal) per participar en el POM 2014, 4 dies de curses en un terrenys brutals per la seva dificultat i on, per variar, hi havia molts corredors de primer nivell mundial.
Totes aquestes curses m'estan servint per entrenar i anar millorant, però me n'adono que em falta molta tècnica ja que, a la que se'm posa un terreny tècnic com aquest de Portugal, faig massa errors en la interpretació del mapa i perdo massa temps.
El dissabte vam fer la cursa de intermitja distància i suposo que entre el dormir poc i el llarg viatge no tenia el cap per la cursa, no estava gens concentrat i vaig estar prop de 2 hores a fer un recorregut que s'havia de fer en una i poc.

Intermitja, mapa 2
 Entre la desmotivació general i el mal temps que ens va fer durant tot el cap de setmana, vaig preferir no fer l'sprint de dissabte a la tarda. Realment deuria ser una cursa molt interessant, però vaig preferir no agafar més fred i recuperar-me per l'endemà.
El diumenge tocava la primera de les curses de mitja distància. Un terreny molt tècnic, com un desert (ja que estava tot cremat) ple de pedres gegants i en què un error de rumb o una despistada et feien perdre moltíssim temps. Això és el que em va passar per exemple a la balisa 9. Un error de rumb i a perdre la vida per resituar-me.
El dilluns ens enfrontàvem a una altra mitja, aquesta vegada era World Ranking Event. El mapa què us he de dir, com el dia abans però amb una densa vegetació, per acabar-ho d'arreglar, jeje. Aquí un error, a part del temps que perdies per resituar-te, havies de sumar el temps per passar entre l'espesa vegetació.
Mitja, dia 2
Fins aquí poc a dir, terrenys i mapes molt tècnics, pluja, vent i un munt d'errors importants que em situaven a l'avantpenúltima posició de la general d'homes elit (en aquestes curses hi ha la categoria Super Elit, amb traçats molt semblants a la categoria elit però reservat als corredors amb millor coeficient en el rànquing mundial).
Dimarts donava pas a la cursa de llarga distància. El corredors distanciats en menys d'una hora en la classificació general sortien a la caça, és a dir, el primer classificat surt primer, i a partir de llavors, cada corredor per ordre de classificació i amb el temps real que porta de distància amb el primer. Per exemple, si el segon està a 39 segons del primer i el tercer a 1'15", el primer surt a les 9:00:00, el segon a les 9:00:39, el tercer a les 9:01:15...
Mitja WRE, dia 3
Jo, com ja us haureu imaginat no vaig poder entrar a la caça i em van donar sortida en massa a les 10:00 amb la resta de corredors que estaven a més d'1h del primer.
Al sortir en massa, vulguis que no, fas un grupet de corredors i vas avançant tots junts (fent trens). Jo vaig poder ficar-me en un bon tren i vam poder progressar a molt bon ritme. Vaig al·lucinar de la velocitat a la què anàvem i tenia prou feina a intentar no deixar el tren i anar seguint el mapa per veure per on anàvem. Però gairebé impossible poder orientar a aquella velocitat. Només en els trams de pujada, en què la velocitat era menor, podia posar-me davant i orientar bé. Aquesta va ser la meva millor cursa dels 4 dies, però es pot ben dir que perquè era treball en equip.

Ara toca anar evolucionant i intentar assolir prou nivell per poder córrer a aquesta velocitat quan vaig sol. Increïble els ritmes que han de portar els primers.
Llarga
Bé, fins aquí la meva participació al POM 2014. La setmana que ve comencem la temporada de btt-O de lliga Espanyola a Navalcarnero (Madrid). A veure si donen fruits aquests mesos d'orientació a peu. Llàstima que tingui la bici abandonada...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada