dilluns, 5 de novembre del 2012

Final de la temporada de raids a Extremadura!

Ja està, s'ha acabat la temporada de raids 2012.
L'últim de la temporada ha estat a Extremadura i l'equip encarregat de donar la talla estava format per la Judit, el Gerard, jo i la formidable assistència de l'Ester i el Miquel que, tot i la seva joventut i inexperiència, hi van posar tota la il·lusió i ganes, van fer una gran feina i sort en vam tenir d'ells.
Per poder posar el punt i final als raids d'enguany, com no, tocava creuar la península en diagonal, fins a Olivenza, a Extremadura.
El raid pintava molt pla i ràpid i, des de feia uns dies, s'anunciava pluja a la zona. Sort que ja havíem aclimatat a Guara.

El nostre objectiu no era cap altre que passar-ho bé corrent junts i intentar fer-ho el millor possible, tot i que no seria fàcil fer un bon resultat, hi havia molt bons equips i nosaltres som més de desnivell i poder mantenir un ritme constant.
L'equip al complet a la presentació del raid
La nit de divendres a dissabte va ploure bastant i ja patíem per la cursa. Per sort, cap a les 8 del matí va ploure i el dia va aguantar tapat i plovisquejant a estones, però no el suficient com per no poder córrer sense impermeable.
El raid va començar amb una orientació urbana pels carrers d'Olivenza, seguia amb una combinada de btt i patins de 14km, un caiac de 7, una altra btt d'uns 19 i un trekking de 23.
Aquestes seccions les he passat ràpid perquè duia una empanada mental que no ens feia perdre molt temps, estàvem entre els equips capdavanters però no anàvem tot lo àgils que voldríem.
He de reconèixer que de bon inici em feia por avorrir-me en un recorregut tant pla, però em va sorprendre molt positivament la zona i el recorregut, sobretot els trekings, molt plans però que podies fer llargs rumbs camp a través saltant murs de pedres, filats de punxes, murs de pedres, filats de punxes, més murs de pedres i encara molts més filats de punxes. Això passant entre ramats de vaques i amb l'advertiment de zones amb "ganado bravo".
Després d'aquest trekking decideixo fotre'm un red bull per veure si em desvetllo una mica. Se'm posa bastant bé i ja vaig una mica més fi per afrontar les 3 seccions de btt i el treking que faltava fins l'arribada.
En total 132km i 2.300m. de desnivell positiu i arribem 4s a meta, a 3/4 d'hora dels tercers i a la mateixa distància dels cinquens.
Durant tota la nit torna a diluviar... quina por demà!
El podi amb el Jorge de Peña Guara
Ens llevem a les 8 del matí i encara plou molt fort, preparem tot el material i ens posem a esmorzar. En aquest moment arriba la direcció del raid i ens informen que es veuen obligats a suspendre l'etapa de diumenge perquè està tot el terreny impracticable i moltes balises són inaccessibles.
En el fons ens va perfecte, la classificació pocs canvis tindria i nosaltres podríem marxar bastant abans del previst per fer les més d'onze hores de viatge que ens esperaven.
Així doncs, vam aconseguir una bona quarta posició al raid i al Campionat Ibèric i una fantàstica tercera posició entre els equips que puntuem per la Lliga Espanyola.
Amb aquest resulta i si no hi ha cap canvi imprevist, l'equip CATRAID TRANGOWORLD C.O. BERGUEDÀ hem aconseguit la segona posició final a la Lliga Espanyola de Raids d'Aventura. Un resultat més que satisfactori i completant l'excel·lent temporada en què ens hem adjudicat el Campionat d'Espanya, la Copa Catalana i el Campionat de Catalunya.
L'any que ve més.
Ara a esperar a la setmana vinent a veure si puc córrer el Campionat de Catalunya de Relleus amb el COB i intentar defensar el títol aconseguit l'any passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada